290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Dýňový dort se skořicovým krémem

8. listopadu 2018 v 17:47 |  Dorty
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU
  • BEZ CUKRU

SUROVINY na 18 cm formu

KORPUS
  • 1 a 1/2 hrnku mouky (použila jsem hrnek špaldové celozrnné a půl hrnku hladké)
  • 2 vejce
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1/2 hrnku jablečného pyré
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička pečící sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička směsi koření (použít lze perníkové koření, nebo si sami samíchejte zázvor, kardamon, hřebíček...)
  • špetka soli
KRÉM
  • 125 g mascarpone
  • 100 g ricotty
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce Creme Ole pudinku bez vaření k případnému zahuštění krému (použila jsem kokosovou příchuť)
  • 1 lžička práškové stévie (sladidlo dle chuti)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička rumu

POSTUP
  • V jedné míse smícháme suché ingredience - mouku, koření, pečící sodu s práškem do pečiva a solí
  • Ve druhé míse ruční mixérem vyšleháme vejce a do vaječné pěny pak zašleháme dýňové a jablečné pyré s medem a citronovou šťávou
  • Do tekuté směsi přisypeme obsah mísy se suchými ingrediencemi, důkladně rozmícháme a vznikne nám těsto, které nalijeme do dortové formy, jejíž dno jsme si vystlali pečícím papírem
  • Pečeme při 180°C asi hodinu. Upečený korpus se nelepí na špejli a vršek se může mírě vypoulit a popraskat - to vůbec nevadí. Později vršek korpusu seřízneme a použijeme ho při zdobení :)
  • Krém si připravíme smícháním uvedených surovin a promažeme jím vychladlý korpus, který jsme si vodorovně prořízli

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikola • thanksnikola.blog.cz Nikola • thanksnikola.blog.cz | Web | 8. listopadu 2018 v 18:18 | Reagovat

To vypadá naprosto skvěle, musím říct, že fotky vypadají naprosto úžasně :-) nemám slov, recept si jdu hned uložit, moc díky ! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama