290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Bezlepkový lískooříškový dort s hruškami

21. září 2018 v 23:14 |  Dorty
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MOUKY
  • BEZ CUKRU
  • LOW CARB když zapomenu ty hrušky :D



SUROVINY

Těsto
  • 160 g lískových oříšků, namletých najemno + 1 lžíce práškové stevie (50 g moučkového cukru)
  • 4 bílky + 1 lžíce práškové stevie (100 g krupicového cukru)
  • špetka soli
náplň
  • 4 zralé hrušky, oloupané a pokrájené na malé kousky
  • 1 lžíce rumu
  • 500 g ricotty
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • trocha vanilky a citronové šťávy
  • sladidlo dle chuti (1 lžička stevie)
  • 1 balení želatinového ztužovače za studena (Dr.Oetker)


POSTUP
  • Na pečící papír si obkreslíme podle dortové formy (22cm) dva kruhy a pokud se nám nevejdou vedle sebe oba na jeden plech, rozdělíme je zvlášť na plechy dva
  • Vaječné bílky se špetkou soli vyšlaháme v pevný sníh a zašleháme do něj i stévii
  • Oříšky smíchané se stévií opatrně smícháme s vyšlehaným sněhem
  • Těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozetřeme ho na připravené kruhy na pečících papírech a pečeme asi 25 minut do zlatova. Upečené pláty necháme vystydnout
  • Hrušky s rumem a citronovou šťávou krátce podusíme, aby změkly, a následně je necháme okapat v sítku od štávy, kterou pustí
  • Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme ricottu, vanilku, osladíme a zamícháme s připraveným ztužovačem podle návodu na obalu. Nakonec do náplně vmícháme okapané hrušky
  • Na dno dortové formy, podle které jsme si nakreslily kruhy na pečící papír, položíme jeden plát oříškového těsta opatrně staženého z pečícího papíru. Na plát nalijeme hruškovou náplň a zakryjeme ji druhým plátem oříškového těsta
  • Hotový dort necháme zakrytý v lednici ztuhnout a proležet do druhého dne

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama