290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Bezlepkový hruškový koláč

5. září 2018 v 23:19 |  Koláče
  • BEZ LEPKU
  • BEZ CUKRU
SUROVINY

těsto
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 lžíce kokosového oleje (másla)
  • 1 lžička práškové stevie
  • 1/2 lžičky skořice
  • teplá voda dle potřeby

náplň
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 ricotta
  • 1 balení hruškového pudinku (Dr.Oetker)
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (sladidlo dle chuti)
  • 3 hrušky, pokrájené na kostičky
  • rum dle chuti

POSTUP
  • Vlašské ořechy rozmixujeme najemno, přidáme k nim mouku, stévii a skořici a promícháme
  • Kokosový olej rozpustíme v troše teplé vody a přilejeme k suchým ingrediencím. Rukama spracujeme v "drobenku", tak, že ještě přilejeme vodu podle potřeby
  • Větší polovinu připravené drobenky rozprostřeme do vymazané koláčové formy a rukama utlačíme. Krustu dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180°C a mezitím si připravíme náplň
  • Tvaroh, ricottu, pudinkový i proteinový prášek a rum společně rozmícháme v míse, ochutíme rumem a do náplně nakonec zamícháme pokrájené hrušky
  • Náplň rozprostřeme na předpečenou krustu a posypeme ji zbylou drobenkou, kterou do náplně mírně zatlačíme a koláč vrátíme zpět do trouby a pečeme ho asi 35 minut dozlatova
  • Upečený koláč necháme vychladnout a můžeme hodovat
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama