290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Celozrnný ostružinový koláč

11. srpna 2018 v 11:00 |  Koláče
  • CELOZRNNÝ
  • MINIMUM CUKRU
SUROVINY

těsto
  • 180 g špaldové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 50 g měkkého másla
  • 40 g třtinového cukru
  • 70 ml mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

náplň

  • 200 g ricotty
  • 2 lžíce amaretta (nebo mandlového likéru, kdyžtak poslouží i rum. V tom případě ale náplň doslaďdte)
  • 1 talíř ostružin

POSTUP
  • V jedné míse si smícháme mouky, sůl a kypřící prášek
  • V jiné misce si v mléce rozpustíme cukr a přimícháme žloutky a citronovou kůru
  • Do mísy s moukami vlijeme tekutý obsah druhé misky a vidličkou zamícháme. Až se směs trochu spojí, přidáme k ní nakonec měkké máslo, díky kterému nám vznikne krásně vláčné a měkké těsto, které necháme chvíli odpočinout zabalené v igelitu v lednici (můžeme si ho ak předpřipravit kdykoliv dopředu)
  • Na nápň si jednoduše smícháme ricottu s amarettem
  • Těsto si nejlépe na silikonové podložce rozválíme do kulatého tvaru, přeneseme ho do vymazané formy (26 cm) a přebytečné těsto trčící z formy odřízneme a můžeme z něj vytvořit ozdoby
  • Připravené těsto propícháme vidličkou, potřeme ricottovou náplní a nasypeme na ní ostružiny, které mírně do náplně přitlačíme
  • Koláč pečeme při 180°C asi 30 minut do zlatova
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama