290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Pudinkový koláč s broskvemi

25. dubna 2018 v 21:39 |  Koláče

  • BEZ CUKRU
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU



SUROVINY

kakaová vrstva
  • 250 g mouky ( použila jsem 125 g rýžové a 125 g špaldové)
  • 100 ml horké vody
  • 100 g jablečného pyré
  • 2 lžíce kakaa
  • 4 vejce
  • 2 lžíce stévie (odpovídá asi 100 g cukru)
  • 1 kypřící prášek

pudinková vrstva
  • 500 ml mléka
  • 1 balení oblíbeného pudinku (hodí se vanilka, kokos...já použila příchuť vaječný likér/kokos)
  • 1 tvaroh v kostce
  • sladidlo dle chuti
  • 1 plechovka kompotovaných broskví, okapaných a pokrájených na plátky (nebo meruněk)
posypka
  • muslli/granola/kokos/oříšky...

POSTUP
  • Nejprve si připravíme směs na pudinkovou vrstvu tak, že v mléce uvaříme pudink podle návodu a ještě do horkého zašleháme tvaroh. Odložíme stranou
  • V mixéru vyšleháme vejce se stévií nebo curkem do nadýchané pěny a poté za stálého šlehání po malém pramínku přilijeme horkou vodu a nakonec i jablečné pyré
  • Do tekuté smesi přisypeme mouky smíchané s kypřícím práškem a kakaem
  • Těsto rozetřeme na dno dortové formy (26cm) a nalijeme na něj pudinkovou směs a na ní rozložíme pokrájené a okapané broskve, které mírně zatlačíme do pudinku
  • Nakonec koláč posypeme posypkou dle svých preferencí ( použila jsem domácí muslli a strouhaný kokos) a připravený koláč dáme péct na 180°C asi na 60 minut. Upečený koláč je zlatavý a pudink už se moc netřepe (stále bude ale náplň tekutější, nebojte, po vychladnutí ztuhne)
  • Koláč necháme zcela vychladnout! Do té doby neotvíráme formu, ani se koláč nesnažíme jakkoliv vyndat nebo porcovat
  • Krájíme až zcela vychladlý, nejlépe druhý den
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama