290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Lehký piškotový dort s jablky

3. února 2018 v 23:05 |  Dorty
  • CELOZRNNÝ
  • MINIMUM CUKRU, převážně slazeno stévií
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU

SUROVINY na 26 cm dortovou formu

piškotový korpus
  • 4 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce horké vody
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 1/3 lžičky jedlé sody
jablečná vrstva
  • 1 kg jablek, oloupaných a nakrájených na menší kostičky
  • 1 lžíce práškové stevie (nebo sladidlo dle chuti)
  • lžička citronové šťávy
  • skořice a rum dle chuti
  • 1/2 sáčku vanilkového pudingu
krém
  • 200 g ricotty
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (nebo vynechte a oslaďte dle chuti)
  • 2 plátky želatiny



POSTUP
  • Na zhotovení piškotu si vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a pomalu přiléváme horkou vodu, aby směs nabyla na objemu
  • Postupně zašleháme i mouku smíchanou s pečící sodou a těsto nalijeme do vymazané dortové formy
  • Piškot pečeme na 170°C, kdy prvních 20 minut rozhodně neotíráme troubu, aby se piškot nesrazil
  • Upečený piškot je zlatavý a nelepí se na špejli, necháme ho vychladnout a
  • připravíme si jablečnou vrstvu, kdy nakrájená jablka dáme do hrnce, přidáme k nim skořici, citronovou šťávu a rum, vše podlijeme trochou vody a na mírném plameni necháme dusit, až jsou jablka měkká na skus. V tom momentě k nim zamícháme pudingový prášek, který jsme si rozmíchali v troše vody (asi 1/3 hrnku). Krátce, asi minutu, provaříme do zhoustnutí a teplou jablečnou směs nalijeme na upečený piškot. Necháme vychladnout a
  • připravíme si krém: RIcottu smícháme s jogurtem, proteinovým práškem (nebo sladidlem) a podle návodu připravenou želatinou
  • Krém nalijeme na zchladlou jablečnou vrstvu a celý dort dáme vychladit, ztuhnout a proležet nejlépe do druhého dne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama