290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Cizrnový koláč s ananasem - bez lepku

16. února 2018 v 9:49 |  Koláče
  • BEZ LEPKU
  • BEZ CUKRU
  • BEZ PŠENICE
  • CHUDÝ NA SACHARIDY, BOHATÝ NA BÍLKOVINY


SUROVINY

těsto
  • 1 plechovka cizrny (cca 300 g), propláchlá a okapaná
  • 2 vejce
  • 100 g mléka
  • 50 g bílého jogurtu
  • 20 g tahini* pasty (nebo ořechového másla, pokud nemáte tahini)
  • 25 g kokosové mouky
  • 25 g rýžové mouky
  • 25 g světlého proteinového prášku (použila jsem vanilkový)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička práškové stévie
  • 350 g ananasu, pokrájeného na menší kousky
  • pár kapek rumového a ananasového aroma (nemusí být)
*tahini je pasta ze sezamových semínek, která se používá například do indické cizrnové pomazánky "hummus", a proto mi do tohoto receptu hezky zapadla :)

krém
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g ricotty
  • sladidlo dle chuti (použila jsem medové kapičky Candy Splash)
dohotovení

  • velká hrst pekanových ořechů, opražených (pro zvýraznění chuti)

POSTUP
  • V jedné míse rozmixujeme cizrnu společně s vejci, tahini, jogurtem a mlékem
  • Ve druhé míse smícháme kokosovou mouku, rýžovou mouku, proteinový prášek, stévii, skořici a jedlou sodu
  • Obsah obou misek smícháme dohromady a nakonec vmícháme pokrájený ananas
  • Těsto vlijeme do vymazané dortové formy (26 cm) a pečeme asi 20 minut při 180°C, až je koláč zlatavý a těsto se nelepí na špejli. Necháme ho vychladnout a připravíme si krém smícháním uvedených surovin
  • Vystydlý koláč potřeme krémem, který uhladíme a na závěr posypeme opraženými pekanovými ořechy
  • *TIP: POKUD NEMÁTE RÁDI ANANAS, KOLÁČ MŮŽETE UPÉCT I BEZ NĚJ :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama