290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Proteinový jablečný jáhelník

2. prosince 2017 v 13:20 |  Koláče
  • BEZ LEPKU
  • BEZ CUKRU
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU
  • VYSOKÝ OBSAH BÍLKOVIN
SUROVINY
  • 350 g uvařených jáhel (netuším gramáž v syrovém stavu, jelikož jsem uvařila půl pytlíku, jáhly mi sbyly a proto také vznikl tento recept :D Klidně to udělejte stejně a ze zbytku jáhel si můžete připravit jáhloto - risotto :))
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 60 g vanilkového proteinu (lze nahradit vanilkovým pudinkovým práškem a dosladit)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa (lze vynechat, použila jsem kvůli barevnému kontrastu vrstev)
  • 800 g jablek, nastrouhaných
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citornu
  • 1 hrst sušeného ovoce, pokrájeného na menší kousky(použila jsem sušené švestky)
  • 2 hrsti vlašských ořechů, nasekaných
  • skořice a rum dle chuti

POSTUP
  • Uvařené jáhly smícháme s tarohem, vejcem, citronovou kůrou a proteinovým práškem
  • Nastrouhaná jablka ochutíme rumem skořicí a, přidáme kokosovou mouku (aby nasákla přebytečnou šťávu) a případně dosladíme dle chuti a kyselosti jablek
  • Do dortové formy (26 cm) vyložené pečícím papírem navrstvíme polovinu jáhelné směsi a na ní polovinu jablek, která posypeme polovinou nasekaných ořechů
  • Do druhé poloviny jáhelné směsi zamícháme kakao (tento krok lze vynechat) a postup uvedený výše zopakujeme
  • Jáhelník dáme péct do trouby na 180°C asi na 40 minut (hotový jáhelník je krásně zlatavý a voňavý)
  • Jáhleník necháme vychladnout a proležet nejlépe do druhého dne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama