290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Bezlepkový dýňový chlebíček s čokoládou

6. října 2017 v 19:42 |  Ostatní
  • BEZ LEPKU
  • BEZ LAKTOZY
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU


Nutriční hodnoty na celý chllebík
1429 Kcal
238 g S
41 g B
35,6 g T

1 plátek (1/15)
95 Kcal
16 g S
2,7 g B
2,4 g T

SUROVINY
  • 150 g pohankové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 200 g dýňového pyré
  • 50 g medu
  • 30 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření + po 1/4 lžičky skořice, zázvoru a muškátového oříšku
  • 30 g 70% čokolády, nasekané na malé kousky
  • špetka soli

POSTUP
  • V jedné míse vyšleháme ručním mixérem dýňové pyré s vejci, medem, cukrem a citronovou šťávou
  • K mokré směsi přisypeme mouky smíchané s kořením, pečícím práškem, solí a polovinu čokolády
  • Husté těsto naplníme do vymazané chlebíčkové nebo bábovkové formy, posypeme zbytkem čokolády a pečeme při 180°C asi 40 minut, do zezlátnutí a mírného popraskání povrchu. Chlebíček je hotový, když z něho po zkoušce špejlí vyjde špejle suchá
  • Chlebíček necháme vychladnout na mřížce, uvaříme si k němu dobrou kávu nebo čaj a můžeme zakrojit
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama