290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Vrstvený koláč s tvarohem, jablky a oříšky

13. září 2017 v 18:40 |  Koláče


  • BEZ MOUKY
  • BEZ LEPKU (za použití bezlepkových ovesných vloček)
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU
  • S MINIMEM CUKRU



SUROVINY
1. vrstva
  • 200 g ovesných vloček, rozmixovaných
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
2. vrstva
  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • trocha citronové šťávy a kůry
  • mléko dle potřeby, pokud by byl tvaroh moc hustý
  • sladidlo dle chuti (použila jsem vanilkové flavdrops)
3. vrstva
  • 400 g jablek, oloupaných a nastrouhaných
  • 100 g ořechů, nadrcených (použila jsem mandle a lískové oříšky)
  • 1 lžíce rumu
4. vrstva
  • 300 ml mléka
  • 1 puding (použila jsem příchuť vaječný likér, vanilkový je univerzální)
  • 4 lotus sušenky, rozdrobené


POSTUP
  • Připravíme si tři mísy a podle vrstev v nich smícháme uvedené ingredience
  • Dortovou formu o průměru 26 cm si vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho máslem
  • Na dno rovnoměrně vsypeme polovinu sypké směsi z 1. vrstvy
  • Na 1. vrstvu rozprostřeme celou 2. tvarohovou vrstvu
  • Na 2 vrstvu rozprostřeme polovinu jablek ze 3. směsi
  • Na 3. vrstvu dosypeme druhou polovinu sypké směsi z 1. vrstvy
  • Završíme zbylými jablky ze 3. směsi a koláč dáme péct na 180°C asi na 40 minut
  • Upečený koláč polijeme uvařeným pudingem z ingrediencí uvedených ve 4. vrstvě a posypeme ho rozdrobenými sušenkami
  • Pro ujištění třeba složitě tvářícího se postupu :D : Sypská směs - tvaroh - jablka - sypká směs - jablka - puding
  • Hotový koláč je důležité nechat ztuhnout a proležet do druhého dne. Nejepší je klidně i čtvrtý den, ale nezajišťuji, že tak dlouho vydrží .:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama