290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Rebarborový koláč s tvarohem

9. června 2017 v 22:59 |  Koláče

Na tenhle koláč jsem použila už mnou osvědčené těsto z Cizrnového koláče z jablky a fíky, ke kterému se ráda vracím kdykoliv, když chci, aby těsto připomínalo linecké nebo se blížilo drobence :) Jen jsem v tomto případě místo medu použila do těsta cukr, aby se více drobilo a nebylo tak mazlavé a kompaktní, jako je tomu u koláče výše. Určitě některou z variant vyzkoušejte :)
  • BEZ MOUKY
  • BEZ LEPKU
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU

SUROVINY

těsto
  • 1 plechovka (240 g) cizrny v nálevu, propláchnuté, okapané a osušené
  • 1 vaječný bílek, lehce prošlehaný
  • kůra z 1/2 citronu, nastrouhaná
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 g vlašských ořechů, namletých
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka muškátového oříšku

tvarohová vrstva
  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • trocha rumu
  • sladidlo dle chuti (použila jsem med a vanilkové flavdrops)

ovocná vrstva
  • 200 g rebarbory, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 3 lžíce mletých ořechů
  • cukr nebo sladidlo dle chuti (obalila jsem rebarboru v medu)

POSTUP
  • Propláchnutou, okapanou a osušenou cizrnu dáme do mixéru a rozmixujeme
  • Do mísy dáme mleté ořechy, kokos, cukr, koření, citronovou kůru, přidáme rozmixovanou cizrnu a vaječný bílek a vše společně smícháme rukama v hmotu připomínající drobenku
  • Do 22 cm široké vymazané koláčové formy přemístíme 2/3 hmoty a rukama ji po celé formě rozprostřeme a upěchujeme. Vytvoříme i okraje, jak je to půjde
  • Takto připravenou krustu dáme předpéct do trouby na 180°C asi na 15 minut (začne zlátnout)
  • Mezitím si v míse smícháme rebarboru s mletými ořechy a medem nebo cukrem dle chuti
  • V jiné míse smícháme tvaroh s vejcem, rumem a také dle chuti osladíme
  • Z touby vyndáme předpečené těsto a rozprostřeme na něj rebarboru, kterou překryjeme tvarohem. Zbylou drobenkou posypeme vršek koláče a vrátíme ho zpět do trouby. Pečeme na 180°C asi 1 hodinu
  • Upečený koláč necháme vychladnout a porcujeme nejlépe až druhý den, aby se nedrobil
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama