290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Nepečený bezlepkový malinový cheesecake s chia semínky

4. června 2017 v 21:54 |  Koláče

Nepečený cheesecake je ideálním dezertem do letních dnů, kdy si rádi pochutnáme na něčem sladkém, ale zároveň nechceme trávit čas už v tak pekelně horkém počasí ještě poletováním u trouby. Ovoce můžete použít dle sezony, přicházející doba jahod, borůvek nebo broskví je pro "číze" jako stvořená :)
Pokud netrváme na bezlepkové variantě, můžeme použít své oblíbené sušenky bez ohledu na to, zda obsahují lepek či nikoliv, a jestli zrovna nemáme arašídové máslo nebo nejsme jeho milovníky, stejně dobře poslouží i stará obyčejná klasika :)
Máslo jsem smíchala s mlékem záměrně, abych snížila velké množství másla, které by jinak bylo potřeba. Aneb šetříme po finanční i zdravotní stránce :D
  • BEZ MOUKY
  • BEZ LEPKU
  • BEZ CUKRU

SUROVINY

krusta
  • 250 g bezlepkových sušenek
  • 60 g arašídového másla
  • 60 g mléka
krém
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g cream cheese light (Lidl)
  • 100 g bílého jogurtu
  • 400 g malin
  • 4 lžičky práškové želatiny
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce chia semínek
  • med, flavdrops či jiné sladidlo dle chuti
zdobení
  • čerstvé maliny, lyofilizované maliny, maliny v čokoládě, strouhaný kokos...

POSTUP
  • Na cheesecake si rozmixujeme sušenky na prášek. Arašídové máslo smícháme s mlékem a ohřejeme v mikrovlnce, aby se směs propojila a smícháme ji se sušenkami. Rukama vytvoříme lepivou hmotu (podle potřeby přidáváme mléko) a natlačíme ji do 24 cm dortové formy vyložené potravinovou folií. Vytvoříme okraje, jak jen to půjde. Připravenou krustu dáme do lednice
  • V míse si smícháme tvaroh, cream cheese, jogurt a sladidlo
  • Maliny dáme spolu s rumem a citronovou šťávou do kastrůlku a ohřejeme na plotně. Mícháme vidličkou, abychom je rozdrtily na pyré. Až budou maliny zahřáté, přisypeme do nich za stálého míchání želatinu, kterou necháme rozpustit a přidáme i chia semínka. Polovinu malin zamícháme do připravené tvarohové náplně, ze které velkou část nalijeme na připravený základ, ale trochu z ní necháme. Uhladíme a dáme do lednice. Zbytek malin smícháme se zbytkem tvarohové náplně. Až bude první světlejší vrstva cheesecaku alespoň trochu ztuhlá, nalijeme na ní i tmavší, druhou část
  • Celý cheesecake necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc. Ozdobíme dle libosti a fantazie :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama