290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Choco caffe latte pudinkový koláček

15. června 2017 v 23:33 |  Koláče
  • NEPEČENÝ
  • BEZ MOUKY
  • BEZ LEPKU
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU


SUROVINY
(na 16ti cm koláčkovou formu, při použití klasické koláčové, cca 22 cm formy, zdvojnásobte množství surovin)

krusta
  • 120 g datlí (pokud nejsou dost měkké, přelijeme je horkou vodou a necháme změknout, scedíme)
  • 60 g slunečnicových semínek
  • 4 ks rýžových chlebíčků
  • 1 lžíce kokosu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky chia semínek
  • špetka skořice

náplň I
  • 500 ml mléka
  • 1 pudink s příchutí caffe latte (Dr.Oetker)
  • 1 lžíce třtinového cukru (nebo dle chuti)
  • 1 lžička rumu
  • 25 g hořké čokolády (70%)

náplň II
  • 1 balení (140 g) bílého jogurtu Skyr
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • sladidlo dle chuti (použila jsem flavdrops s příchutí arašídového másla)
zdobení
  • drcené kakaové boby, kakaové boby v čokoládě

POSTUP
  • Do mixéru vložíme slunečnicová semínka, chia semínka, kokos, skořici, kokosový olej a datle a všechno rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou přendáme do mísy. Rýžové chlebíčky rozmixujeme na prášek, přesypeme ho k datlové hmotě a rukama vypracujeme v těsto, které mírně lepí. Těsto přemístíme do 16 cm koláčové formy vyložení potravinovou folií a vyplníme ji těstem, rukama vytvoříme i okraje ve výši formy. Připravenou krustu dáme do lednice
  • Na náplň si uvaříme v mléce s rumem pudink a půlku z něj vlijeme na připravenou koláčovou krustu. Vrátíme zpět do lednice, pudink necháme ztuhnout a v druhé půlce pudinku necháme rozpustit čokoládu. Na první pudinkovou vrstvu nalijeme vrstvu čokoládovou a vrátíme opět do lednice
  • Do jogurtu Skyr vmícháme zakysanou smetanu a osladíme dle chuti. Krém rozetřeme na ztuhlou čoko pudinkovou vrstvu koláče, ozdobíme dle fantazie a zkompletovaný koláč necháme v lednici proležet alespoň hodinu. Krájíme ho zcela ztuhlý a vychlazený
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama