290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Batátownie dortík

20. června 2017 v 12:43 |  Dorty

Tenhle tmavý dortík je další verzí veganského brownie. Tentokrát neukrývá fazole ani cuketu, nýbrž sladkou bramboru, tedy batát. Zelenina na sladko, jak jen to může fungovat? Přesvěčte se sami :)
  • VEGAN
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MOUKY
  • BEZ CUKRU
  • BEZ PŘIDANÉHO TUKU


SUROVINY

korpus
  • 150 g mandlí
  • 3 lžíce javorového sirupu

náplň
  • 400 g batátu (váženo za syrova), upečený
  • 150 g datlí (pokud nejsou dost měkké, přelejeme je horkou vodou a necháme okapat)
  • 1/2 zralého banánu
  • 150 ml rostlinného mléka (použila jsem domácí mandlové)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky skořice

POSTUP
  • Do mixéru nasypeme mandle a rozmixujeme je na jemno. Přidáme sirup a znovu promixujeme. Měla by vzniknout mírně lepivá směs (v případě potřeby přidáme sirup nebo vodu), kterou rozprostřeme do 16 cm vymazané dortové formy. Rukama ji utlačíme a vytvoříme tak korpus
  • Upečený batát, datle, banán, kakao, skořici a mléko společně rozmixujeme na hladký krém, který rozetřeme na připravený korpus
  • Pečeme na 170°C asi 30 minut. Povrch dortíku by měl mírně popraskat. Necháme ho vychladnout při pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. Krájíme zcela vychlazený


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama