290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Dort s banánovo čokoládovým krémem z Hrašky

24. května 2017 v 20:21 |  Dorty

Nadýchaný piškotový dortík voňavý po čokoládě a banánech, s krémem z netradiční suroviny - Hrašky - je to směs hrachu a bezlepkových obilovin obsahující značné množství bílkovin, což ocení zejména aktivní fitness jedinci ;D i vysoký obsah vlákniny. Je zdrojem hořčíku působícího proti křečím (takže znovu - skvělá volba pro sportovce) a zinku pro stále pevné nehty a krásné vlasy všech princezen i princátků :D


SUROVINY

korpus
  • 4 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce ořechového oleje
  • 3 lžíce horké vody
  • 100 g špaldové mouky
  • 1/2 odměrky čokoládového proteinu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku do perníku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička jablečného octa (citronové šťávy)
  • špetka soli

krém
  • 200 g vanilkové Hrašky
  • 500 ml mléka (dle preferencí kravské či rostlinné)
  • 4 hodně zralé banány, rozmačkané nebo rozmixované
  • 1 lžička rumu
  • 3 kostičky vysokoprocentní čokolády
zdobení
  • rozdrobený odřezek korpusu, strouhaný kokos, kakaové boby

POSTUP
  • K přípravě piškotového korpusu si do mísy rozklepneme vejce, přidáme sůl, cukr, olej a jablečný ocet a za stálého šlehání přidáváme horkou vodu a směs vyšleháme do husté světlé pěny
  • V druhé misce si smícháme mouku s proteinem, kakaem, skořicí, kypřícím práškem a jedlou sodou a sypkou směs zamícháme do vaječné pěny
  • Těsto rozetřeme do 20 cm dortové formy vystlané pečícím papírem a dáme péct na 170°C asi na 25 minut. Hotový korpus nabere na objemu a nelepí se na špejli. Necháme ho vystydnout.
  • Mezitím co korpus chladne, připravíme si krém. Do hrnce vlijeme mléko a vsypeme vanilkovou Hrašku. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, stáhneme plamen a necháme povařit 25 minut (po této době je Hraškový krém hustý a zbaví se hrachové chuti) Před koncem vaření zamícháme do Hraškového krému rozmačkané banány s rumem. Polovinu ještě horkého krému rozprostřeme na vychladlý korpus ve formě. (Pokud se nám korpus vyboulil, seřízneme ho do roviny a odřezky si necháme na zdobení) Do druhé poloviny krému nalámeme čokoládu a mícháním ji v něm necháme rozpustit. Čokoládový krém rozetřeme na žlutý krém a uhladíme. Nakonec dort posypeme směsí rozdrobeného korpusu, strouhaného kokosu a drcených kakaových bobů. Hotový dort necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama