290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Tiramisu dort

23. dubna 2017 v 20:01 |  Dorty

  • BEZ LEPKU
  • BEZ MOUKY


SUROVINY

PIŠKOT
  • 6 vajec
  • 6 vanilkových pudinků
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce horké vody
  • 1 lžíce rumu
  • 1 kypřící prášek
  • špetka soli

KRÉM
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 250 g ricotty
  • 200 g Goldessy light (Lidl)
  • pár kapek mandlového aroma
  • 2 lžíce medu, nebo dle chuti
DOHOTOVENÍ
  • 1,5 lžíce instantní kávy
  • 1 lžíce rumu
  • kakao na posypání



POSTUP
  • Do mísy vysypeme všechny pudinkové prášky a smícháme je s kypřícím práškem
  • Do jiné mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej, sůl a rum a šleháme elektrickým šlehačem za postupného přidávání horké vody. Směs chvíli šleháme do zhoustnutí
  • Postupně přisypeme pudinkové prášky a opatrně vše smícháme
  • Těsto nalijeme do vymazané dortové formy (22cm) a pečeme asi 20 minut na 170°C do zezlátnutí a až se těsto nelepí na špejli
  • Piškot necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém smícháním všech uvedených surovin
  • Do malého hrnečku nasypeme instantní kávu, zalijeme ji horkou vodou a přilijeme rum. Necháme vychladnout
  • Vychladlý piškot vodorovně prořízneme (možná se vám to povede i na čtyři díly, mě se zdařily tři)
  • První plát piškotu potřeme slušnou dávkou kávy, nebojte se toho a pěkně ho namočte (fajn to jde s mašlovačkou), potřeme jednou třetinou krému a přiklopíme druhým piškotovým plátem. Postup opakujeme s tím, že poslední vrtsva bude ta krémová. Na závěr celý dort posypeme přes sítko kakaem a tiramisu dort necháme v lednici proležet minimálně do druhého dne. Čím déle, tím lépe :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama