Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

RAW pomerančový dortík se zázvorem

3. dubna 2017 v 15:17 |  Dorty


  • RAW
  • BEZ MOUKY
  • BEZ LEPKU
  • BEZ CUKRU



SUROVINY

1. VRSTVA
  • 1 hrnek mandlí
  • 1/4 hrnku kokosu
  • 120g datlí (zalitých horkou vodou, aby změkly)
  • 1/2 lžičky sušené pomerančové kůry
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • špetka soli
2. VRSTVA
  • 150g kešu ořechů (namočených předem alespoň na 3 hodiny ve vodě)
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • šťáva a kůra z jednoho pomeranče
  • 2 lžíce javorového sirupu (nebo dle chuti)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vrchovatá lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy

3. ZDOBENÍ
  • kakao na poprášení
  • sušené kousky pomeranče a kakaové boby na ozdobení


POSTUP
  • Mandle, kokos, zázvor, pomerančovou kůru a sůl rozmixujeme v mixéru na jemno
  • Přidáme slité dalte, ze kterých si necháme vodu, ve které se máčely na případné doředění hmoty a všechno společně rozmixujeme. Výsledná hmota by neměla být sypká, ale měla by mírně lepit - proto podle potřeby doléváme vodu slitou z datlí
  • Hmotu namačkáme do dortové formy o průměru 16 cm, kterou jsme si vyložili potravinovou folií. Lžící hmotu uhladíme do jedné souměrné vrstvy
  • Na druhou vrstvu rozmixujeme slité a okapané kešu ořechy s kokosovým olejem, javorovým sirupem, citronovou šťávou, kůrou a šťávou z pomeranče, nastrouhaným zázvorem a mletou kurkumou do krémové konzistence
  • Krém navrstvíme na první ořechovou vrstvu a dáme ztuhnout do lendice. Proces tuhnuí můžeme urychlit v mrazáku, jinak si počkáme do druhého dne
  • Před podáváním dortík posypeme přes sítko kakaem, a ozdobíme dle fantazie třeba kousky pomeranče nebo kakaovými boby

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama