290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Citronový koláč s malinami a medovou tahini polevou

27. března 2017 v 20:03 |  Koláče

  • CELOZRNNÝ
  • BEZ CUKRU
  • BEZ TUKU


SUROVINY
  • 240 g špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička pečící sody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • kůra z jendoho citronu
  • šťáva z 1/2 citornu
  • 2 vejce
  • 150 ml kysaného podmásí nebo kefíru
  • 120 g (jedno balení) Relax 100% pyré - příchuť hruška, banánlze nahradit jablečným pyré nebo ovocnou přesnídávkou
  • asi 400g malin nebo jiného drobného ovoce
+ tahini poleva
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce medu
  • špetka skořice

POPSTUP
  • Společně rozmixujeme vejce, kůru a šťávu z citronu, podmáslí a ovocné pyré
  • K tekuté směsi přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pečící sodou
  • těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy vyložené pečícím papírem a poklademe malinami
  • Koláč dáme péct na 170°C asi na 35 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč hotový - když se těsto na špejli nelepí a necháme ho vychladnout
  • Na tahini polevu si smícháme tahini pastu s medem a skořicí a směs rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlce, aby byla tekutá a šlo s ní koláč pocákat
  • Hotovo, můžeme servírovat!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Siginitou Siginitou | Web | 27. března 2017 v 20:25 | Reagovat

Vypadá to velmi dobře. Dostala jsem na to chuť :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama