Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Kokosovo mangový koláč - medová slast

5. ledna 2017 v 20:06 |  Koláče

  • BEZ LEPKU
  • BEZ BÍLÉ MOUKY
  • BEZ CUKRU
  • BEZ TUKU


SUROVINY
  • 1 vejce
  • 1 hrnek podmáslí, pokojové teploty
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička rumu
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrnek kukuřičné polenty/mouky/krupice
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 veliké hodně zralé mango (nebo dvě menší)
  • 4 lžíce medu
  • špetka soli

POSTUP
  • Mango si oloupeme, zbavíme ho pecky a polovinu nakrájíme na kostičky, druhou polovinu rozmačkáme vidličkou (musí být proto hodně měkké)
  • V míse vyšleháme vejce s medem, solí, rumem, skořicí, citronovou šťávou a podmáslím a přidáme rozmačkané mango
  • K tekuté směsi přisypeme kukuřičnou polentu smíchanou s kokosem, kypřícím práškem a jedlou sodou, zamícháme a nakonec do těsta opatrně vmícháme na kostičky pokrájené mango
  • Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme asi hodinu. Nejprve 20 minut při 180°C a poté teplotu postupně ubíráme a dopékáme při nižší teplotě, až je koláč upečený (poznáme po zkoušce špejlí)
  • Koláč necháme vychladnout ve formě při pokojové teplotě
  • Porcujeme až zcela vychladlý
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alexandra Alexandra | Web | 5. ledna 2017 v 20:21 | Reagovat

vyzera lahodne! škoda že emáme trúbu na intrraku a piect sa neda :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama