290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Dánský borůvkový cheesecake - odlehčená verze

15. ledna 2017 v 12:44 |  Koláče

Postupovala jsem podle originálního receptu z primafresh a upravila jsem množství tuku, cukr nahradila medem a část smetanového sýra tvarohem. Stále lahoda!

  • BEZ CUKRU



SUROVINY

korpus
  • 170g sušenek Digestives - prodává Emco (nebo libovolné sušenky)
  • 50g hořké čokolády
  • 1 lžíce ořechového oleje (kokosový, rozpuštěné máslo...)
  • mléko dle potřeby
krém
  • 250g mascarpone
  • 375g polotučného tvarohu ve vaničce (= 1,5 vaničky)
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce medu + 5 kapek vanilkového flavdrops (nebo nahraďte medem)
  • 250g lesních borůvek, rozmražených a okapaných
horní vrstva
  • 200g zakysané smetany
  • 100g bílého jogurtu
  • med dle chuti
  • 3 lžičky práškové želatiny

POSTUP

  • Rozmixujeme sušenky společně s čokoládou na prášek, přidáme olej a mléko postupně dle potřeby, abychom vytvořili lepivou směs, kterou natlačíme do vymazané 22 cm dortové formy, vytvoříme i mirné okraje
  • Korpus si dáme předpéct na 10 minut při 175°C
  • Na krém si smícháme mascarpone s tvarohem, osladíme, přimícháme pudinkový prášek a rozmixované borůvky
  • Krém nalijeme na předpečený korpus a vrátíme zpět do trouby, pečeme dalších 40 minut
  • Upečený cheesecake necháme zchladnout při pokojové teplotě, formu neotvíráme
  • Na horní vrstvu si v misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou aosladíme
  • Rozpustíme želatinu v kastrůlku v 50 ml vody, zahřejeme ji a až se rozpustí, přimícháme k ní lžíci připravené jogurtové směsi a vše ihned zamícháme zpět do misky s jogurtovou směsí, kterou nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout v lednici do druhého dne

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama