290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Fit Vánoční ovesný cheesecake s kaki

6. prosince 2016 v 19:07 |  Koláče
#Emco #OvesnevlockyEmco #SnidaneOvesna



SUROVINY

korpus
  • 115g Emco Digestive ovesných sušenek
  • 50g Emco jemných ovesných vloček
  • 50g Emco jemných ovesných vloček s vlákninou
  • 5 lžic mléka
náplň
  • 500g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 200g ricotty
  • 3 lžíce medu (nebo dle chuti)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička rumu
  • 3 lžičky práškové želatiny
ovocná vrstva
  • 3 ks zralého kaki, oloupané a rozmixované
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 lžičky práškové želatiny
  • případně sladidlo na doslazení dle chuti

POSTUP
  • Do mixéru vložíme ovesné sušenky s ovesnými vločkami a rozmixujeme na prášek
  • Přidáme mléko a rukama spracujeme lehce lepivou drobenku, kterou natlačíme do 22cm široké formy (vytvoříme i mírné okraje), vyložené potravinovou folií
  • Korpus odložíme do lednice
  • Na náplň si smícháme tvarohy s ricottou, rumem, citronovou šťávou a osladíme dle libosti
  • Ve 100ml studené vody necháme nabobtnat v rendlíku želatinu a poté ji na mírném plameni rozpustíme a zamícháme do připravené tvarohové náplně. Náplň nalijeme na připravený korpus a necháme v lednici ztuhnout
  • Rozmixované kaki dáme do menšího hrnce, přidáme muškátový oříšek a zázvor, případně dosladíme a necháme v rozmixovaném ovoci nabobtnat želatinu. Poté mix zahřejeme a nalijeme na ztuhlou tvarohovou vrstvu
  • Celý cheesecake necháme v chladu ztuhnout do druhého dne

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama