290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Dýňový cheesecake

7. listopadu 2016 v 9:40 |  Koláče
  • BEZ MOUKY
  • BEZ CUKRU
  • BEZ LEPKU (za použití bezlepkových vloček)


SUROVINY

korpus
  • 1 zralý rozmačkaný banán
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička skořice
  • 4 hrsti jemných ovesných vloček
dýňová vrstva
  • 300g dýně hokaido
  • 3 lžíce medu (nebo dle chuti)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička rumu
  • 1 vejce
  • 250g tvarohu ve vaničce
krémová vrstva
  • 200g ricotty
  • 100g zakysané smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • flavdrops či jiné sladidlo dle chuti
+ na ozdobení pokrájené ořechy a skořice na posypání


POSTUP
  • Smícháme si suroviny na korpus a hmotu vtlačíme do dortové formy, vytvoříme i okraje
  • Dýni rozvaříme s trochou vody, rozmačkáme nebo rozmixujeme, necháme zchladnout a přimícháme zbytek ingrediencí
  • Dýňovou náplň nalijeme do formy na korpus a dáme péct na 180°C asi na 1h (dýňová vrstva musí být kompaktní)
  • Koláč necháme vychladnout a nakonec ho potřeme krémem připraveným smícháním uvedených surovin
  • Hotový cheesecake posypeme ořechy a skořicí a necháme ho proležet v chladu nejlépe do druhého dne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama