Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Vrstvený jablečný koláč s tvarohem

10. října 2016 v 18:23 |  Koláče
  • BEZ CUKRU
  • BEZ TUKU
  • BEZ MOUKY


SUROVINY

sypká směs
  • 120g sušených fíků, pokrájených na drobno (poslouží i datle, brusinky či rozinky)
  • 2 hrsti vlašských ořechů, namletých
  • 1 hrst mletého kokosu
  • 4 hrsti jemných ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička rumu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky pečící sody
  • 1 vejce
jablečná vrstva
  • 6 jablek, oloupaných a nastrouhaných na plátky
  • 4 lžíce javorového sirupu (nebo více, dle libosti a kyselosti jablek)
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíce rumu
tvarohová vrstva
  • 750g polotučného tvarohu ve vaničce
  • flavdrops, med, javorový sirup či jiné sladidlo dle chuti
  • 1 lžička citronové šťávy
  • kůra z poloviny citronu

POSTUP
  • V jedné míse smícháme vločky, ořechy, kokos, koření, fíky a vejce rozmíchané s rumem
  • V druhé míse smícháme jablka se skořicí, rumem a sirupem
  • Ve třetí míse smícháme tvaroh s citronovou šťávou, kůrou a dle chutí ho osladíme
  • Vrstvíme do vymazané dortové formy: nejvíc ze sypké směsi - jablka - tvaroh - méně sypké směsi - jablka - tvaroh - jablka - zbyteček sypké směsi
  • Koláč dáme péct do trouby na 180°C asi na 30 minut
  • Hotový koláč necháme vychladnout a proležet nejlépe do druhého dne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Magicmax Magicmax | Web | 10. října 2016 v 18:54 | Reagovat

Tak náááádherný koláč, co je tak hezky připravený a tak hezky naarangovaný a navíc nááádherně vyfocení. Né kkaždý umí s fotákem tak dobře jak ty. Je hezké pro změnu vidět kvalitně vytvořené fotky.
Tvůj postup zní tak jednoduše a je tak krátký... trostě recept podle mýho Gusta! Ted nemyslím jenom gusto jako styl ale i toho "slavného" kritika jídel z filmu Ratatoullie. Skvostné co dokáže vytvořit jeden člověk.

2 Michelangelka Michelangelka | 10. října 2016 v 21:34 | Reagovat

[1]: :)))))) to se krásně čte, děkuju moc!

3 Barbora Barbora | E-mail | 11. října 2016 v 6:48 | Reagovat

Ahoj, chcem sa spýtať. Formu s akým priemerom si použila. Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň. :-)

4 Michelangelka Michelangelka | 11. října 2016 v 18:32 | Reagovat

[3]: 22-23cm :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama