Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Batátová bábovka (Apetit)

17. října 2016 v 13:52 |  Ostatní


Jak už to u mě bývá zvykem, originální recept jsem si sle svých stravovacích návyků upravila podle sebe. Vynechala jsem olej, snížila množství cukru a použila celozrnnou mouku. Bábovička je i tak vynikající!
V závorkách uvádím původní znění receptu podle časopisu Apetit.

SUROVINY
  • 2 uvařené batáty, rozmixované, odměřeno 250ml pyré
  • 200ml zakysané smetany (180ml řepkového oleje)
  • 2 vejce
  • 85g třtinového cukru (170g krupicového cukru)
  • 170g špaldové mouky (170g polohrubé mouky)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1/ lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky perníkového koření (1/4 lžičky mletého hřebíčku)
  • 1/2 lžičky soli
  • 6O g lískových oříšků, nasekaných
  • 6Og hořké čokolády
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60ml mléka (60ml smetany na vaření)

POSTUP
  • V míse vyšleháme vejce, zakysanou smetanu, cukr a batátové pyré
  • Do malého rendlíku vlijeme mléko s vanilkovým extraktem a necháme v něm rozpustit čokoládu, dáme stranou
  • K tekuté směsi v míse přisypeme mouku smíchanou s kořením, kypřícím práškem, solí a jedlou sodou
  • Nakonec přisypeme oříšky
  • Z těsta oddělíme třetinu do jiné mísy a přimícháme k ní rozpuštěnou čokoládu
  • Vymazanou bábovkovou formu naplníme čokoládovám těstem, na něj rozprostřeme zbylé těsto a dáme péct při 175°C asi 45 minut. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená
  • Hotovou bábovku necháme zchladnout a vyklopíme
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gregg S. Underhill Gregg S. Underhill | E-mail | Web | 26. října 2016 v 10:57 | Reagovat

Extraordinary thought. You can build up all these thought through more imaginative way. Have you found out about creative written work tips? There are some extraordinary sorts of composing system, for example, style, outline, and organization. In the event that you incorporate every one of these styles you can make your blog all the more alluringly.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama