Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Dýňová bábovka s kořeněným arašídovo datlovým krémem - LIDL FOOD CHALLENGE

25. září 2016 v 22:05 |  Ostatní


SUROVINY

bábovkové těsto
  • 2,5 hrnku celozrnné špaldové mouky (Belbake)
  • 1 lžička pečící sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lžičky skořice (Mikado)
  • 1/2 lžičky perníkového koření
    1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 hrnku másla, rozpuštěného (Pilos)
  • 1/4 hrnku mléka (Pilos)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru (Rohrzucker)
  • 2 vejce
  • 1 hrnek /300ml dýňového pyré (z dýně Hokaido)
krém
  • 60g sušených datlí
  • 2 lžíce jemného arašídového másla Mcennedy
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 lžíce bílého smetanového jogurtu Pilos
dokončení
  • dýňová semínka, oříšky a strouhaný kokos (Belbake) na ozdobu



POSTUP
  • Nejprve si připravíme dýňové pyré tak, že polovinu dýně Hokaido nakrájíme na kostičky a dusíme s trochou vody v hrnci pod pokličkou do měkka. Poté rozmixujeme a necháme zchladnout. Podle velikosti dýně by nám mělo vyjít cca 300ml pyré.
  • V jedné míse smícháme mouku s kypřícím práškem a sodou, solí a veškerým kořením
  • Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem a máslem, přilijeme mléko a přimícháme vychladlé dýňové pyré
  • Do tekuté směsi přisypeme sypkou směs z druhé mísy a dohromady vše důkladně promícháme
  • Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme při 180°C cca 60 minut ( vyzkoušíme, zda už není bábovka hotová, jestliže se těsto nelepí na špejli)
  • Upečenou bábovku necháme zchladnout ve formě a potí ji vyklopíme

  • Na krém si sušené datle namočíme ve vodě tak, aby byly ponořené a necháme je změknout. Vodu nevylíváme
  • Změklé datle dáme s trochou vody, ve které se máčely, do mixéru a umixujeme na hladkou pastu
  • Přidáme arašídové máslo, skořici a jogurt a mixujeme do konzistence hladkého krému, případně zředíme zachycenou vodou z datlí

  • Vychladlou bábovku třikrát prořízneme a promažeme krémem, kterým potřeme i vršek bábovky
  • Na závěr bábovku můžeme posypat mletými oříšky, dýňovými semínky a kokosem a dáme ztuhnout do ledničky


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama