Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Piškotový dort s ricottovým krémem a rybízem

13. srpna 2016 v 10:37 |  Dorty


SUROVINY

korpus
  • 4 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce teplé vody
  • 8 lžic špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli, pár kapek vanilkového extraktu
krém
  • 1 smetanový puding (Dr.Oetker)
  • 500ml mléka
  • 1 lžička rumu
  • kůra a šťáva z poloviny limetky
  • med, či jiné sladidlo dle chuti
  • 200g ricotty
dokončení
  • talíř rybízu, rozmačkaného a okapaného od přebytečné šťávy (tu zachytíme do nádoby)
  • rybízová marmeláda (nemusí být)
  • 12 cukrářských piškotů
  • pár kuliček rybízu v celku, borůvek, nebo jiného bobulobitého ovoce na ozdobu

POSTUP
  • Vejce, sůl a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva
  • Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 20 minut na 170°C. Korpus necháme vychladnout a můžeme ho potřít marmeládou
  • Do mléka přidáme rum a uvaříme puding, který osladíme dle chuti, přidáme limetkovou kůru a nakonec zašleháme ricottu, případně ještě dosladíme
  • Do formy, které ponecháme i okraje, vlijeme na korpus polovinu připraveného krému, poklademe ho rozmačkaným rybízem a zakryjeme zbylým krémem
  • Na vrch do krému mírně vtlačíme cukrářské piškoty a ozdobíme zbylým ovocem
  • Necháme ztuhnout do druhého dne v lednici
  • TIP: Můžeme servírovat přelité zachycenou rybízovou šťávou (doslazenou), do které jsme přidali chia semínka(kvůli gelovité konzistenci necháme šťávu se semínky bobtnat třeba ve skleničce přes noc)
  • TIP2: Jestli nemáte rádi rybíz, můžete ho vyměnit za borůvky nebo maliny :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama