290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Koláč s jahodami a krémem z avokáda

29. května 2016 v 16:26
Zkouškové v plném proudu? Let´s bake a cake...



  • vegan
  • bez cukru
  • bez mouky
  • bez přidaného tuku

SUROVINY

korpus
  • 1 zralý banán
  • jemné ovesné vločky
  • mleté lněnné semínko
  • skořice
  • perníkové koření
  • pár kapek citronové šťávy, vanilkového extraktu
  • 1 lžíce arašídového másla

náplň 1
  • 5 lžic (pro vegan verzi - rostlinného) bílého jogurtu
  • 500g jahod ( polovina nakrájených na půl, polovina v celku)

náplň2
  • 2 zralé banány
  • 2 zralá avokáda
  • šťáva z 1/2 citronu
  • kakao
+ drcené oříšky na ozdobu

POSTUP
  • Do mísy dáme rozmačkaný banán, přidáme k němu arašídové máslo, šťávu z citronu, koření a přimícháme ovesné vločky a lněnné semínko v libovolném poměru a množství tak, aby vznikla mírně lepivá hmota (a aby to vystačilo na vaši formu, já měla mega velkou, tak jsem přisypávala jako blázen :D). Směs natlačíme do vymazané koláčové formy a dáme péct na 180°C asi na 15 minut, až je korpus zlatavý. Necháme vychladnout
  • Na avokádový krém jednoduše rozmixujeme banány, avokádo a citronovou šťávu, nakonec přimícháme kakao v takovém množství, až se nám krém bude zamlouvat barvou i chutí
  • Vychladlý korpus
    > pomažeme bílým jogurtem
    > na jogurt naskládáme půlky jahod
    > potřeme krémem z avokáda
    > ozdobíme celými jahodami
    > posypeme oříšky
  • Hotový koláč necháme proležet do druhého dne v lednici, kde ho i nadále skladujeme
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama