290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Bezlepkový vanilkový tvarožník

27. dubna 2016 v 9:28 |  Koláče
Potřebovala jsem si něco upéct k snídani na následující den do vlaku, tak jsem dala péct z klasického cheesecaku jen to, co mám na něm nejraději - tvarohovou vrstvu. Celkem mi to zjednodušilo a urychlilo práci, prostě jen šoupnete tvaroh do formy a už se to peče. No a výsledek dopadl vážně výborně. Já jsem si s sebou na cesty zakrojila čtvrtku, odpoledne do sebe přítel nasoukal polovinu. Na mou duši, čistou půlku koláča :D "Mami, čapni ten poslední kousek, nebo budeš mít po srandě" .. No a tak rychle, jak se tvarožník narodil, tak i padl za vlast.


  • bez lepku
  • bez mouky
  • bez cukru
  • bez přidaného tuku

SUROVINY
  • 400g Pilos tvaroh se smetanou (Lidl)
  • 250g tvarohu v kostce
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kukuřičné krupice (polenty)
  • 3 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový lusk (nebo vanilkový extrakt, popř. vanilkový cukr)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • hrst rozinek namočených v rumu (nemusí být, pokud nemáte rádi)
  • + libovolné ovoce na vrch

POSTUP
  • žádná věda > umixujeme vejce s medem, semínky z vanilkového lusku a citronovou šťávou
  • přidáme tvarohy, polentu s práškem do pečiva a nakonec rozinky
  • nalijeme do vymazané dortové formy, poklademe ovocem a dáme péct na 170°C asi 40 minut, až se tvarožník začne odlepovat od stěn a prostředek už se nebude moc třást
  • tvarožník necháme zchladnout nejprve povytažený z trouby s otevřenými dvířky (aby se teplotním šokem nesrazil) a poté ho vyndáme úplně a necháme dovychladnout
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Káťa Káťa | 31. srpna 2016 v 7:35 | Reagovat

Díky za skvělý recept! Tvarožník jsem pekla už několikrát a pokaždé se setkal s ohlasem :-)

2 Michelangelka Michelangelka | 1. září 2016 v 14:43 | Reagovat

[1]: Paráda, to ráda slyším! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama