Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Jahodový cheesecake s datlovým korpusem

10. března 2016 v 23:06 |  Koláče


SUROVINY

korpus
  • 125g sušených datlí
  • hrst kokosu
  • 2 velké hrsti jemných ovesných vloček
  • 1 lžička rumu
krém
  • 400g tvarohu se smetanou (Pilos-Lidl)
  • 250g tvarohu z alobalu
  • 200g ricotty
  • 1 lžíce limetkové šťávy(citronové)
  • 1 jahodový pudinkový prášek (Dr.Oetker Deluxe)
  • sladidlo dle chuti(javorový sirup, daltový sirup, jahodový protein, med..)
  • 500g jahod(použila jsem mražené, okapané)
POSTUP
  • Datle zalijeme horkou vodou, přidáme rum a rozmixujeme
  • Přisypeme kokos a vločky a vytvoříme mírně lepivou směs( je-li moc řídká, přisypeme vločky nebo kokos) a natlačíme do vymazané dortové formy, prsty vytvoříme okraje
  • Dáme zapéci asi na 10 minut do trouby na 160°C
  • Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí a naneseme ho na předpečený korpus
  • Vršek poklademe jahodami a vrátíme zpět do trouby společně s nádobou s vodou, aby se chees nevysušil
  • Pečeme asi 1h, dokud se chees neodlepí od okrajů, necháme zchladnout povytažený z trouby s otevřenými dvířky(aby se teplotním šokem nesrazil) a pak až necháme vyhladnout úplně a ztuhnout do druhého dne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama