290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Opilé jablečné lívanečky

28. října 2015 v 19:37 |  Snídaně

Zkusila jsem místo klasické verze - vraž tam banán - vrazit tam jablko a hele, ono to vyšlo. Pokud z nějakého důvodu (nemám, nedám, nechutná mi..) nepoužijete pohankovou mouku, neručím za to, že lívanečky budou pěkně držet pohromadě, protože právě pohanková mouka sama o sobě slouží jako pojidlo, takže není potřeba přidávat vejce.



SUROVINY (1 porce)
  • 50g pohankové mouky
  • 1 jablko
  • 1 lžička rumu
  • skořice nebo třeba perníkové koření
  • na špičku lžičky kypřícího ptášku
POSTUP
  • jablíčko si nastrouháme, klidně i se slupkou.
  • zakapeme rumem, zaprášíme skořicí pohankovou moukou a kypřícím práškem
  • S přidáním takového množství vody(pokud vám voda nevoní, použijte mléko), aby se vytvořilo kompaktní lívancové těsto, spolu vše zamícháme
  • Rozehřejeme pánev a opékáme jen tak na sucho nebo jak jste zvyklí
Podzimní zahřívačka na těle i na duši :3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Michaela Vundererova Michaela Vundererova | E-mail | Web | 29. října 2015 v 19:58 | Reagovat

Pohankovou mouku používám moc ráda,ale vejce nikdy na lívanečky/palačinky/mugcake nevynechávám :D ! Ale s tím jablkem si je dělám taky ,a je to fakt pecka :D !
Jinak vypadají skvěle :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama