290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Datlový koláč s jablky a tvarohem

9. října 2015 v 8:00 |  Koláče


SUROVINY

korpus
  • 150g mletých ovesných vloček
  • 50g celých ovesných vloček
  • 100g sušených vypeckovaných datlí
  • 1 nastrouhané jablko
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • skořice, perníkové koření, špetka soli
náplň
  • 1 tvaroh
  • sladidlo(javorový sirup, med..) a rum dle chuti
  • hrst sušených brusinek/rozinek (nemusí být)
  • 2 oloupaná a na plátky nakrájená jablka
POSTUP
  • v jedné míse smícháme suché ingredience - vločky, skořici, perníkové koření a špetku soli
  • v druhé míse zalijeme dalte vodou, aby byly ponořené, přidáme vejce, rum, olej a šťávu z citronu a vše důkladně rozmixujeme
  • Datlovou směs přidáme do druhé mísy k vločkám, přidáme nastrouhané jablko a vše společně zamícháme
  • Těsto přendáme do vymazané koláčové formy, poklademe plátky jablek a dáme na chvíli (cca 10min) předpéct do trouby
  • Mezitím si smícháme ingredience na náplň a potom ji přeneseme na předpečený koláč, uhladíme a opět poklademe jablky. Můžeme celé zaprášit skořicí a vrátíme zpět do trouby
  • Hotový koláč zezlátne a odtáhne se od stěn formy. Necháme vychladnout :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Michaela Vundererova Michaela Vundererova | E-mail | Web | 10. října 2015 v 20:20 | Reagovat

No mnááám , ten vypadá parádně ,už na instagramu se mi sbíhaly sliny :D !

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama