290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Ovesný štrůdl s mákem a jablky

26. srpna 2015 v 22:05 |  Ostatní


SUROVINY

základ
  • 250g ovesných vloček
  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu (jiné sladidlo, méně nebo více..)
  • skořice, perníkové koření
náplň
  • 4 jablka
  • 100g mletého máku
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce marmelády (nebo něco jiného na oslazení máku)
  • skořice, rum
  • sekané ořechy, kokos..
POSTUP
  • ingredience na základ štrůdlu smicháme dohromady, popř naředíme vodou či mlékem. Měla by vzniknout hustší směs, kterou necháme chvíli odstát
  • Mezitím si připravíme náplň - jablka nastrouháme, smícháme s rumem a skořicí. Pokud nemáme jablíčka dost sladká, osladíme dle chuti. Mák vaříme asi 15 min v mléce s rumem a skořicí, nakonec vmícháme marmeládu či jiné sladidlo
  • Vločkovou směs naneseme na pečící papír do čtvercového tvaru, potřeme makovou náplní a poklademe jablky. Můžeme posypat ořechy a kokosem
  • Pomocí pečícího papíru štrůdl přehneme z obou krajů do středu
  • Pečeme do zlatova na 180°C
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Michaela Vundererova Michaela Vundererova | E-mail | Web | 27. srpna 2015 v 8:41 | Reagovat

Tak to je dokonalost !
Zitra se má mamka vrátit ze školení :D a dříve štrudl milovala ,ale už 3 roky jí cukr a pšeničnou mouku minimálně take to pro ni bude (snad) super překvapení :D !

2 Michelangelka Michelangelka | Web | 27. srpna 2015 v 22:07 | Reagovat

[1]: jupííí, to dej vědět, jak byla spokojená :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama