290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Palačinky, lívance, placičky a další tvary - The know how

23. května 2015 v 22:28 |  Snídaně
V tomto článku potěším ty z vás, které zajímá, jak si vlastně takovou či onou skvělou snídani připravit. Nemusíte to nutně nechávat jen na "lívancovou sobotu" nebo "palačinkovou neděli". Příprava totiž není vůbec složitá a pokud ráno nemáte vyloženě jen 5 vyhrazených minut na kafe a koblihu, hravě to zvládnete.



1) Palačinky
- jelikož příprava mé verze palačinek není klasická kombinace mouky, vejce a mléka + následné odložené těsta, jsou tyto palačinky vážně super rychlé. Budete potřebovat - 1 porce = 3ks :
  • pohankovou mouku (50g)
  • vodu (na zředění do hustoty palačinkového těsta
  • > Jen tyto dvě ingredience spolu pořádně smíchám, naběračkou rozetřu na pánev (nepoužívám olej) a po kraťouncé chvilce otočím. Palačinka krásně drží a je opeklá coby dup.
+ typ na zdravější čoko polevu = v kastrůlku ohřát lžičku kakaa, skořici, javorový sirup a mléko do požadované konzistence

2) Lívance
- no dobře. Ty klasické kynuté, které znáte od babičky to sice nejsou, ty si vážně nechte na ten víkend, ale můžete být spkojeni i s touto variantou :)
  • ovesné vločky jemné (gramáž, jakou jste zvyklí dávat - já 5 lžic=cca 60g)
  • 1/2 banánu (můžete i celý, ale já zbylou půlkou zdobím)
  • skořice, troška pečící sody nebo prášku
  • voda či mléko na zředění
  • > Banán rozmačkám, smíhám s vločkami, skořicí a naředím vodou do konzistence hustší, než na palačinky. po lžících nanesu na pánev a když se začnou tvořit bublinky a okraje zlátnout, otočím a dodělám i z druhé strany. Vyjde mi 5 nebo 6 kousků
pečená v troubě

opékaná na pánvi

3) Ovesná placka/pizza
- ta pečená v troubě je vlastně připravená den předem, kdy ráno už jen stačí nakrájet, případně ještě dodat na vrch něco dle chuti, ale ingredience u obou případů jsou stejné. Nevím, zda ta pánvičková jde vytvořit na každé pánvi. Já mám takovou plochou palačinkovou, která vytvoří co si vymyslím :D
  • ovesné vločky (porce, na jakou jsme zvyklí - já 60g)
  • 1 banán nebo vejce(pokud bez banánu tak osladit)
  • skořice, kakao, karob..
  • strouhaný kokos
  • mléko, jogurt na vytvoření konzistence hustšího těsta
  • > těsto rozetřu na pečící papír a upeču v troubě, nebo rozprostřu na rozpálenou pánev, chvíli opékám, přiklopím poklicí(těsto se tak zatáhne) a po chvíli zkusím otočit a dopeču druhou stranu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sever-rat Sever-rat | E-mail | Web | 23. května 2015 v 22:32 | Reagovat

Všechny dobroty vypadají na fotkách skvěle...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama