290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Jahodový cheesecake

31. května 2015 v 20:46 |  Koláče
Sezona jahod se pořádně rozjíždí. I my jsme pořídili už ty české a to rovnou 2kg, takže jsem hned musela vymyslet, co s nimi. Jahody a tvaroh byla jasná volba a tak jsem to dala do kupy a recept už je tu pro všechny :)


SUROVINY

korpus
  • 100g sušenek
  • 100g jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje (másla)
  • mléko dle potřeby

krém
  • 200g ricotty
  • 250g tvarohy
  • 180g zakysané smetany
  • 200g rozmixovaných jahod
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu či jiného sladidla (pokud máte radši sladší, přidejte)
  • 3 lžíce škrobu nebo pudinkového prášku
  • citronová kůra, rum
+ pár jahod navrch, nakrájených na plátky

POSTUP
  • Sušenky rozdrtíme na prášek, smícháme s vločkami, kakaem, kokosovým olejem a mlékem do konzistence drobenky, kterou namačkáme do vymazané dortové formy a vytvoříme i co nejvyšší okraje
  • Připravený korpus dáme předpéct na 10 minut na 160°C
  • V míse si smícháme ingredience na krém,nalijeme ho na předpečený korpus a vršek poklademe plátky jahod
  • Pečeme společně s nádobou s vodou 15 minut na 180°C, poté stáhneme na 150°C a dopékáme asi hodinu
  • Cheesecake necháme zchladnout v troubě povytažený s otevřeými dvířky a pak uložíme do chladu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama