Tento blog býval zaměřen na jiné věci, rozhodla jsem se nezákládat nový a pokračovat tu, takže se neděste, pokud narazíte na nějaký výplod pubertální mysli.. ;D

Ptát se můžeš TADY

Nebo napiš SEM

Kakaová roláda bez mouky, s kokosovým krémem a jahodami

20. dubna 2015 v 20:12 |  Ostatní



SUROVINY

roláda
  • 4 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • špetka soli
krém
  • 1 vanička (250g) tvarohu
  • 1 balení ricotty (200g)
  • hrst čerstvého mletého kokosu ( z kokosového ořechu je to asi půlka dužiny z půlky ořechu)
  • 1 lžička rumu
  • pár kapek citronové šťávy
  • sladidlo dle chuti
  • asi 1O jahod nakrájených na plátky
POSTUP
  • Krém si připravíme smícháním všech ingrediencí kromě jahod a dáme chladit do lednice
  • Oddělíme si žloutky od bílků - žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny a z bílků a špetky soli ušleháme sníh
  • Do žloutkové směsi střídavě přidáváme kakao s bílky (opatrně zamícháváme)
  • Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a zarovnáme do čtverce odhaduju tak 30x3O cm (pozor, aby na krajích nebylo málo těsta, snažte se ho rozprostřít rovnoměrně)
  • Dejte péct asi na 8 minut/180°C
  • Po upečení překlopíme plát na čistou vlhkou utěrku, stáhneme pečící papír a společně s utěrkou zabalíme do rolády
  • Až roláda zchladne, rozvineme ji a můžeme potřít krémem (polovina krému - plátky jahod - zbytek krému) a opět stočíme do rolády
  • Dáme chladit nejlépe do druhého dne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Míša Míša | Web | 12. května 2015 v 11:50 | Reagovat

Mňam .. tak to je úžasné. A líbí se mi, že roláda neobsahuje žádnou mouku. Super :-)

www.cookingwithsusa.blogspot.cz

2 LucyUrban LucyUrban | Web | 14. května 2015 v 13:40 | Reagovat

Tak to vypadá moc moc dobře!

3 Perrie Perrie | Web | 27. května 2015 v 20:03 | Reagovat

opět jsem na něj koukala na isntagramu! Musím si tu roládu někdy udělat:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama