290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Sojové kostky s garam masalou

10. ledna 2015 v 18:41 |  Slané

Někdo sojovým výrobkům třeba nikdy nepřijde na chuť, protože je bude vždy porovnávat s masem. Človek by se k tomu měl ale postavit tak, že to maso není, nikdy nebude a měl by sojové výrobky brát jako samostatnou potravinu, která může při dobré úpravě chutnat skvěle ba i lépe, než klasické maso :)


1 PORCE
  • 1/2 balení = 50g sojových kostek (používám Bonavita) uvařených podle návodu. Já do vývaru přidávám masové koření, bobkobý list, sojovou omáčku a drcený mletý kmín. Po uvaření dobře vyždímejte a vodu z vývaru si schovejte na omáčku
  • na lžíci olivového oleje osmažte kousek porku, na plátky nakrájený stroužek česneku, krátce orestujte a přidejte lžičku koření garam masala
  • poté přidejte sojové kostky a společně opékejte
  • přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčátka a lžíci rajčatového protlaku a podlijte vývarem z vaření sojových kostech
  • nechte zredukovat na vámi příjemnou konzistenci, dochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem
  • Já jsem jako přílohu zvolila červenou rýži, kteráj je moc dobrá, akorát se dlouho vaří (cca 4O min), tak můžete samozřejmě zvolit bílou klasiku nebo jinou oblíbenou přílohu :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rionka rionka | Web | 11. ledna 2015 v 1:27 | Reagovat

jé, ahoj :) tak jsem tě nakonec našla. stěhovala jsem nějaké obrázky ze starého webu o evanescence a zajímalo mě, kam se lidé za tu dobu posunuli... máš to tu hezký, ještě jdu něco pročíst!

2 Kaylie Kaylie | 11. ledna 2015 v 10:18 | Reagovat

Vypadá to moc hezky, červenou rýži jsem ještě nezkoušela, v čem je dobrá ? :)

http://vegan-kaylie.blogspot.cz/

3 Michelangelka Michelangelka | 11. ledna 2015 v 19:13 | Reagovat

[2]: Je to celozrnný, tudíž neloupaný druh rýže, takže má mnohem více vlákniny a vitamínů než bílá klasika a samozřejmě i jinak chutná :)

4 rionka rionka | 11. ledna 2015 v 20:25 | Reagovat

Díky za komentář :) Mimochodem, abych napsala také něco k tématu - garam masala je jedno z nejvíc božích koření, co se kdy u mě v kuchyni ohřálo, takže fandím a doporučuji. Pracuji s několika vegetariány a vegany, takže mě vždycky nejvíc zajímá, čím "to" okořenili. Poslední objev: hummus ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama