290147-1SsiZc1415332786.jpg (1000×1031)

Pohanková tofu sekaná

19. ledna 2015 v 19:34 |  Slané

Čím dál více si uvědomuju, že ti, kteří ve stravovacích návycích jedou pořád v těch samých zajetých kolejích, přichází o tolik úžasných chutí a benefitů, které přináší ty potraviny, které se na českých stolech nevyskytují běžně. A tvrzení, že je vegetariánská či veganská strava omezená, je nesmyslné asi jako to, že párky za 3Okč jsou z masa..

A že si pod pojmem "sekaná" každý zapřísáhlý masožravec představí hnědý váleček, na řezu barvy růžové, mě asi nepřekvapí, ale věřte mi, že to jde i bez rozemletého bůhví čeho, z kvalitních a dobrých surovin:) !

Jelikož je základní surovinou v tomto receptu pohanka, nemá cenu ho zkoušet, pokud jste se s touto skvělou obilovnou ještě neskamarádily, ale je to škoda, jak z hlediska zdravotního i chuťového. Já jsem si ji oblíbila moc, ale zastávám názoru : Sto lidí-sto chutí, a tak rozumím tomu, že někoho nedonutím, aby svolával pohance třikrát sláva :D

Tak či onak se s Vámi podělím o recept.




SUROVINY
  • 240g pohanky
  • 1 balení bílého tofu nastrohaného najemno
  • 2 vejce
  • 1 cibule a kousek porku
  • olej
  • 3 utřené stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka, uzená mletá paprika, mletý kmín, čerstvá bazalka
  • máslo na vytření formy
POSTUP
  • Pohanku propláchnětě, zalijte vodou a dejte vařit do změknutí (omrkněte kdyžtak návod na obalu)
  • Mezitím si osmažte cibuli společně s porkem pěkně do zlatova
  • Až bude pohanka hotová, nechte ji trochu zchladnout a smíchejte s ostatními ingrediencemi, koření můžete ubrat či přidat dle chuti
  • Hotovou směs přendejte po částech do máslem vytřené chlebíčkové formy, kdy každou část pěkně upěchujte, vejde se Vám tam tak akorát
  • Zakryjte alobalem a dejte péct. Peče se asi hodinu. Před dopečením sundejte alobal, aby se sekaná opekla i zvrchu
  • Nechte trochu zchladnout a vyklopte
  • Krájet doporučuji po vyhladnutí kvůli kompaktnosti.

Mamča pekla tátovi bůček (brr) a dělala k tomu zelí, tak jsem využila alespoň toho zelíčka, a udělala dip z jogurtu, hořčice a bylinek. Mňam!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Perrie Perrie | Web | 23. ledna 2015 v 15:03 | Reagovat

Už se těším, až ji vyzkouším!:3

2 Míša Míša | E-mail | 12. května 2016 v 19:14 | Reagovat

brý den,musí tam být ta vajíčka ? jsem veganka .. respektive bude to bez nich držet ? děkuji

3 Michelangelka Michelangelka | 29. května 2016 v 16:37 | Reagovat

[2]: No bez nich to vyzkoušené nemám. Zkuste nahradit něčím, čím jste zvyklá ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama